Dinsdag 13 December 2011

Biodiversiteit

Biodiversiteit is geen luxe maar een noodzaak. In de winkel kunnen we 3 soorten tomaten krijgen. Deze kan goed tegen droogte, deze tomaat kan goed tegen onkruid en deze tomaat kan alleen groeien met veel bestrijdingsmiddelen. Maar als er een ziekte of virus uitbreekt dan kan deze tomaat niet meer overleven en deze tomaat ook niet en deze tomaat ook niet. We kunnen dan geen tomaten meer eten.
Er bestaan honderden families in de tomaten. maar slechts enkele rassen kunnen overleven in barre omstandigheden. De verschillende zaden moeten daarom bewaard en vrij verkrijgbaar zijn voor de kwekers. Zo kunnen we tomaten blijven eten met de veranderingen in het klimaat en de natuur.
Diversiteit en het verkrijgen van zaad is van levensbelang want waar op dit moment de ene tomaat uitsterft is er een andere die zal overleven.
Bobsjoke zegt: Tomaat in de puree

Reacties

Lust jij een tomaatje?

guus op 22-12-2011 om 04:00
ja

Vorige Afleveringen
BiodiversiteitBeslissingen in plaats van toezeggingenBelgië heeft een premierSinterklaasDonkere wolkenDe Verenigde Staten van de EuroNederland zet Nederlandse kinderen uit300 miljoen euro voor 600 Afghaanse agenten

Verheerlijk je woonkamer met één van deze unieke schilderijen.
Deze handgeschilderde acrylverf schilderijen zijn bij Bobsjoke te koop.

  

        

 

Log in
Username:

Password: