De Bobsjoke stichting is erkend als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de belastingdienst.

Een gewone gift kan bijvoorbeeld een jaarlijkse gift zijn die je als donateur of vriend spontaan doet of een gift ter gelegenheid van een bijzondere activiteit. Een gift aan Bobsjoke heeft extra fiscaal belastingvoordeel. De gift mag met een multiplier van 25% verhoogd worden. Dit betekent dat er een kwart meer mag worden afgetrokken over maximaal €5000,- van de aan culturele instellingen gedane giften.

De in een jaar gedoneerde ‘gewone giften’ zijn aftrekbaar voor zover deze in totaliteit meer bedragen dan €60,- of –als dat meer is– 1% van het verzamelinkomen. Tevens geldt voor de aftrekbaarheid van deze giften een maximum van 10% van dat inkomen. Gewone giften moeten wel aantoonbaar zijn voor de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld via een afschrift van de bankrekening. De aangifte inkomstenbelasting over 2021 doet men in 2022. Dus giften die je in 2021 doet, geef je voor 1 april 2022 op bij de belasting.

Voorbeeld: heeft u in 2021 een gift van totaal 60,- euro aan de Bobsjoke Stichting gegeven dan mag u 75 euro aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting in 2022.

Voor meer informatie neem contact op met info@bobsjoke.nl

Verheerlijk je woonkamer met één van deze unieke schilderijen.
Deze handgeschilderde acrylverf schilderijen zijn bij Bobsjoke te koop.

  

        

 

Log in
Username:

Password: