Vrijdag 13 November 2015

Het lek

Er zijn verschillende soorten lekken. Het langzaam leeglopende lek als wel
meerdere leeglopende lekken. Of het lek dat door pech verder fietsen onmogelijk maakt. De ontsnapte lucht is niet altijd reproduceerbaar. Soms is het stuk en zit er geen leven meer in. Voor het lek groter wordt moet het op tijd afgesloten of gedicht worden. De ontsnapte lucht is een probleem dat niet te veranderen is. De lucht is weg en komt niet meer terug. Het lek kan zoveel schade hebben toegebracht dat fietsen onmogelijk wordt. Het kost enige moeite om de band te plakken. Je pompt het op en fietst verder alsof er niets gebeurd is. Hoe betrouwbaar is de band na het plakken? Ja als het een klein gaatje was is er weinig aan de hand. Bij een groter gat is de kans op herhaling van lekken groter. Soms is het daarom beter om de band in z'n geheel te vervangen.
Maar is het dan opgelost? Nee. Als de spijker stiekem verstopt zit in de buitenband wordt de geplakte binnenband of een nieuwe band weer lek. Dus probeer de oorzaak te achterhalen. Verwijder die spijker uit de band en fiets niet op dat pad wat vol ligt met spijkers. Ook al heb je een verse band, neem voor de veiligheid die andere fietsroute en zorg voor een schoon en transparant fietspad.
Bobsjoke zegt: Wie fietst die lekt.

Reacties

Hoe los jij een lek op?

Bobsjoke  op 21-01-2016 om 11:05
Een lek onvindbaar maken

Vorige Afleveringen
Het lekVentilatorDe DoodGeloof !Wees de verbetering van jezelfMeerNucleaire Top stop kernenergieEen fantastisch, gezond en gelukkig 2014 !

Verheerlijk je woonkamer met één van deze unieke schilderijen.
Deze handgeschilderde acrylverf schilderijen zijn bij Bobsjoke te koop.

  

        

 

Log in
Username:

Password: