Dinsdag 30 April 2013

Lang leve Zijne Majesteit Willem-Alexander, pleidooi voor de Koning

Leve de Koning! Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau getrouwd met Hare Majesteit Koningin Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Majesteit Willem-Alexander is de opvolger van Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix.
Van harte gefeliciteerd!
De belangrijkste taak van de Koning is de eenheid in het koninkrijk der Nederlanden te bewerkstelligen. Ik vind dat de koning niet alles hoeft te accepteren maar een recht op veto zou moeten hebben. Dit recht zou dan teniet kunnen worden gedaan door een tweederde meerderheid van het parlement. De monarchie is niet perfect en de republiek is helemaal niet perfect. Een politicus zorgt voor polarisatie want alleen zo kan hij de meeste stemmen verkrijgen. Een president of minister die maar een paar jaar regeert dient ook zijn partijbelang. Doordat een politicus voortkomt uit zijn partijbelang kan hij ten principale niet boven de partijen staan en geen onafhankelijkheid claimen. Alleen de Koning staat boven de partijen. Een goede Koning dient niet alleen het parlement maar ook het volk met al zijn uitzonderingen. Daar waar de democratie niet perfect is kan de Koning een oplossing geven. De Nederlandse Koning heeft een ceremoniële functie. Daarom kunnen zowel de republikeinen als de monarchisten feestvieren.
Leve de Koning!
Bobsjoke zegt: Hoera!

Reacties

Waar ga jij feest vieren?

janeavandalen op 30-04-2013 om 13:04
Naar mijn favoriete terras in Hoogeveen.....

Bobsjoke  op 30-04-2013 om 10:28

Vorige Afleveringen
Lang leve Zijne Majesteit Willem-Alexander, pleidooi voor de KoningVergeven doe je voor jezelfPreventieve oorlog een leugenSchemeringHet einde van beschaving 21-12-12Huilende SneeuwpopCookiewet is onzinVlinders

Verheerlijk je woonkamer met één van deze unieke schilderijen.
Deze handgeschilderde acrylverf schilderijen zijn bij Bobsjoke te koop.

  

        

 

 

Log in
Username:

Password: